Vue Js Nedir?
UI tarafında kendine özgü bir syntaxı vardır. Açık kaynak olarak sunulan bu kütüphane hızla yayılmaktadır. Bu hızlı yükselişin tabi ki birden çok nedeni var. Bu nedenlerden bazıları kolay ve hızlı öğrenme, lightweight yapısı, projelere kolay entegre olması ve en önemlisi çok hızlı olmasıdır.
Geliştiriciler Vue’yi Neden Seviyor?
Akla ilk gelen VUE’nin geliştiricinin ihtiyaçlarına göre adapte olabilmesidir. Diğer frameworkler tüm fonksiyonlar ile indirlip kullanılmak zorunda iken Vue sadece basit bir Script etiketi ile başlar. İhtiyacınıza göre genişletilebilir.
Vue’yi mevcut bir projeye kolaylıkla entegre edebildiği gibi komple front-end projesi olarak da kullanabilirsiniz. Vue core kütüphanesi oldukça küçük boyutlarda sahiptir. Bu kütüphane sadece view kısmına odaklanır.
Vue’nin Özellikleri Nelerdir?
- Kolay ve hızlı öğrenme
- Mevcut projeye kolay entegre edilebilir.
- Reactive yapısı
- Ücretsiz & açık kaynak
- İhtiyaç duyulan özellikler pluginler ile eklenelebilir.
- Virtual Dom sayesinde daha yüksek performans sağlıyor.
- Kendi Component’lerinizi oluşturabilirsiniz.
- Chrome developer eklentisi
- Ekosistem çok geniş, takipçi ve destekleyenlerde her geçen gün artıyor.
Virtual DOM Yapısı Nedir?
Victual DOM, react tarafından kullanılmış bir özelliktir, bu sayede değişiklikler yapıldıkça doğrudan DOM’un değil, memorydeki DOM’un yapısında gerçekleşir. Sonrasında DOM ile memorydeki DOM arasındaki farka bakılarak sadece değişen kısımlar güncellenir. Değişmeyen alanlar tekrardan güncellenmez bu sayede performans artar.
Chrome Developer Eklentisi neler sağlıyor?
Front-end tarafında çalışırken hataları ayıklayabilmek model içerisindeki verileri görebilmek için console.log, alert vs. kullanmamız gerekir. Bu sayede verileri loglamaya çalışmış oluruz bu durum ise bize fazla zaman kaybettirdiğinden bunun yerine Vue.js chome eklentisi sayesinde hali hazırda olan modellerinize içindeki veriyi anlık olarak izleme ,değiştirme fırsatı sunar. Bunun öncesinde Vue.js eklentisini kurmayı unutmayınız.